Home

Regendruppels

‘Regendruppels’

In Nederland regent het regelmatig. Soms wat motregen maar af en toe kletteren de druppels op de ramen. Binnen kunnen we muzikaal heel goed met het thema regen aan de slag.       

Samen luisteren en samen regen maken.

Wat je nodig hebt: een (of meerdere) regenbuizen.

0-2 jarigen.

Je zingt het liedje. Na ‘Ik hoor regendruppels’ draai je de regenbuis om. Na de tekst ‘Steeds meer regendruppels’ draai je de regenbuis weer om. Dan zing je het liedje uit. Aan het eind horen we de regendruppels nog een keer.

Daarna geef je de regenbuis aan een kind. Je zingt: ‘Ik hoor regendruppels’ en wacht rustig tot de buis is omgedraaid en de druppeltjes te horen zijn. Hierdoor krijgen ze de tijd om te reageren maar is er ook tijd om naar de druppels te luisteren. Dan zing je ‘Steeds meer regendruppels’ en wordt de buis weer omgedraaid. Aan het eind van het liedje wordt de regenbuis voor de laatste keer omgedraaid en doorgegeven.

Voor de peuters.

Wat je nodig hebt: ritmestokjes en een paraplu.

Je zingt het liedje en tikt met twee ritmestokjes langzaam mee. Je neemt het tempo van de tekst: ‘Ik, hoor’ en je tikt in dat tempo verder. Dat zijn dus twee tikken per maat. Je blijft doortikken in dit rustige tempo. Na ‘Steeds meer regendruppels’ wordt het tempo verdubbeld want het gaat harder regenen. Nu dus 4 tikken in een maat. Nu blijft je in dit snellere tempo doortikken. Na ‘Heel veel druppeltjes hoor ik nu’ wordt er heel snel met de stokjes getikt.

Dit spel wordt extra leuk wanneer er enkele kinderen onder de paraplu mogen en enkele andere kinderen de druppeltjes op de paraplu maken. Pret voor tien!  

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s